ELALEM

Şimdi buraya bir dizi harf döşemek istiyorum aha buradan taaaa şu karşıya kadar, ki karşısı da, burası da belli olmadığından her hangi bir uzunluk ölçüm ve sınırım yok, gözünü seveyim belirsizliğin, x ve y der işin içinden çıkarım :)

Başkalarının sizin hakkında ne düşündüğü neden önemlidir? Ki bu hiç iplememeniz gereken, çokta fifi, çokta vututu, şeyimden aşşa bilmem neresi demeniz gereken durumdur. Hayatınızı başkaları için yaşayamazsınız nan, başkalarına iyi görünmek yaranmak için onların davrandığı gibi davranmak, aynı müzik tarzını sevmek, aynı şeylere hayran olmak, aynı dine yada inanca sahip olmak, aynı anda nefes almak zorunda değilsiniz. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünü değil, gözlerinizi kapatın ve kendiniz hakkında ne düşündüğünüze odaklanın. Kendinizi bulun önce, amacınızı, nasıl biri olduğunuzu falan. Sonrası zaten gelir diye şey etmekteyim belki yanlış belki doğru.

Tamam, şuraya gidelim ama elalem ne der?

Sanane ki? Başkasına mı verdin hayatının kumandasını, yani elelamin şeyinin keyfine göre yada rotasına göre mi belirliycen hayatını. Camdan bakan Ahmet amcanın pipisi kuzeyi gösteriyo diye mi kuzeye gideceksin? Kendin nereyi istiyosan oraya git, bacak senin, zaman senin, akıl senin.

İyi, gelsin ama elalem ne der?

Bununla ilgili en güzel, saçma ve bi o kadar anlamlı sözü bi ara youtubede fenoman olan garip adam demişti zaten "herkes hiçkimsenin bişeyine karışamaz, o o şekül takulur bu bu şekül" Anayasada özel hayatın gizliliği diye bi madde var, onu oraya balkona asılan atlet gibi kurusun diye koymadılar. Size gelip gidenden başkasına ne? Misafir seçimini çevreye göre mi yapıcan? Hiiiiiiiiç umrumda olmaz, sizinde olmamalı.

Bunu giydin ama elalem ne der?

Şimdi efenim afrikada, brezilyada topları ve üretim fabrikaları ortada gezen insanları bu elalem denen grup haberlerde, internette sıkça görüyo, ayrıca porno izleme konusunda da bir dünya lideri olduğumuzdan (slogan gibi) her şeyi de yeterince görüyolar. Gel gör ki halkımız yapısı ve inancı gereği dötünden kıl aldırmaz, gider her haltı yer, düşüp kalkar, sonra gelip senin giyimine falan bakar, laf eder. Burada unutulmaması gereken şudur, elalem örgütü sağlam bi örgüt, onlar zaten ne giyseniz laf eder. İster çarçaf giy ister mini etek. Elalem asla boş durmaz, elalem yüzüklerin efendisindeki Saurondur.

Bu tarzda binlerce ihtimal ve varyasyon var ve zaten bunları hepimiz biliyoz çevremizden falan, sıkça duyarız çünkü elalem denen gizli örgütün adını. Elalem sizin görmediğiniz, bilmediğiniz ama hayatınıza karıştığına inandığınız bişeydir tıpkı bazı inançlardaki Tanrı gibi, göremezsin ama inanırsın. Şimdi "elalemi görebiliyom" dersin, ama öyle değil işte, neticede senin dışındaki herkes elalem ve sen bunlara göre yaşamaya ve bakmaya kalkarsan göreceğin şey bi ilizyondan farksız olur.

Elalem örgütünün el atmadığı durum da yoktur bu arada, onlar her şeyi ama her şeyi bilirler ve her şey hakkında konuşurlar (bana bi başbakanı hatırlattı bu tarif ama neyse içimde tutayım). Şimdi aşağı paragrafı  rap tarzında okuyarak garip bi ritim yakalayabilir, snoop doggla düet yapıp "bitc-h please" deme şansına erişebilirsiniz tımam mı.

Dinine, inancına, renk seçimine, dötündeki eteğine, giydiğin pantolonuna, taktığın küpeye, çocuğuna ne yedirip nereye gönderdiğine, hangi renk don giyip kaç kere değiştiğine, yiyip içmene, tercihlerine, kırmızı elmadan bi ısırık almanıza yada yeşil elmanın kurtlanmasını beklemenize, ilişkilerinize, sevdiklerinize, duygularınıza, konuşma özgürlüğünüze, insan olmanın temelinden gelen özgürlük ve yaşam hakkınıza, hangi koltuğu alacağınıza, geline kaç gram burma altından kaka takılacağına, damadın mal varlığına (bazen diğer mal varlığıda dahil) işine gücüne, izlediğin filmlere, takıldığın kişilere, içtiğin içkiye, yudumlayıp gazdan yuvarlanmaya başladığın meyveli sodana, odandaki sanatçı posterine, okuduğun kitaba, hayatını nasıl yaşadığına, heeeeeeeer şeye ama her şeye karışırlar. Hitlerden sonra gelmiş geçmiş en baba, pipisi en küçük ama tehlikeli kişidir elalem.

Gülünç yada saçma geldi dimi size, şokellasını kaşıkladığım sevgili takipçilerim, gelmesin. Hitler, Poll pot gibi adamlardan sonra en tehlikeli ve ölümcül kişidir elalem, nefesi leş gibi kokan ama kaçacak yeriniz olmadığı için suratınıza hoh yapan adamın bin katının beşbin fazlasıdır elalemin etkisi. Diktatörlerle hemen hemen aynı kıyıma neden olmuştur elalem. Nasıl mı? Beynimin idrak giderleri hazır açık ve ben arkada çalan oynak bada bengs şarkısıyla parmak şıklatıp sağa sola yaylanıp sırt ağrıma içten içten küfür etmekteyken açıklayayım.

Çevrenizde, televizyonlarda, gazetelerde falan elalemin baskısı yüzünden intihar eden binlerce kadın, erkek, eş cinsel, travesti, anne, baba, genç, çocuk, ergen, troll, elf, boramir (ki herif her filmdeki rolünde ölüyo babasını satayım) falan görebilirsiniz bunun için ekstra bi gayrete gerek yok hemde. Elalem denen örgüte dahil olmak için onların sizin hayatınıza kek kalıbı gibi şekil verdiğini düşünmek yeterlidir, o yüzden inanmamayı deneyin, ben deistim ama elaleme inanmak konusunda ateistim ve sizi de bu konuda inançsızlığa davet ediyorum. Elalem diye bişey yoktur hepsi insanların uydurmasıdır ;)

SEÇİM "SENİN"

ELALEMİN SUNDUĞU HAYAT MI ?

SENİN YAŞADIĞIN MI ?

Dipnot: Elalem denen örgütün çeşitli ritüeller ile at kesip yediklerini, çocuk pipilerinden tesbih yapıp efendilerinin adını tekrarladıklarını, hayvan kakalarından saç boyası yapıp çorbalarında kedi kullandıklarını duydum, aralarına katılan her yeni elalem inananına da önce kabile reisinin bi görmesi gerekiyomuş (her açıdan) uyarmadı demeyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar